Spoltjänster

Hetvattenspolning

Hetvattenspolning innebär att vi spolar rent med hett vatten och högt tryck. Det allra vanligaste är använda kallt vatten men vi har valt att använda hett vatten då det är mest effektivt vid bortrensning av avlagringar och beläggningar som sitter fast i rören. Det varma vattnet i kombination med högt tryck gör att fettet smälter och spolas iväg. Regelbunden hetvattenspolning förlänger rörens livslängd avsevärt.

Var det länge sedan en spolning genomfördes är risken stor att beläggningar och avlagringar fått fäste vilket medför ökad risk för problem. Vid upprepade stopp i avloppet och försämrad avrinning ökar också risken för översvämning. Så upplever du att avrinningen försämrats är en hetvattenspolning ett bra alternativ för att effektivt spola bort de beläggningar som orsakar problem. Även vid mindre symptom som kluckande avlopp och väldigt svag virvel kan behovet av en hetvattenspolning vara på sin plats.  I fastigheter med lägenheter utför vi även stamspolning där vi utgår ifrån uppsamlingsledningen för att sedan arbeta oss uppåt.

I branscher som t.ex. restaurang och industrier används med fördel hetvattenspolning då rören utsätts för mycket fett, olja och smuts. Vintertid kan hetvattenspolning också användas för att tina upp frusna vattenledningar men även till klottersanering vid behov.

Förebygg stopp i avloppet

Ibland kan det hamna saker i avloppet som inte hör hemma där och vilket kan leda till ett stopp. Då behövs det en spolbil eller som vi föredrar att kalla det, en kombibil. Dessa bilar kan både spola och suga vilket gör att vi oftast kan få bort stoppet.

I avlopp fastnar det ständigt rester från tvål, hår och mat. Dessa beläggningar byggs på under tid och därför bör man underhålla rören med att spola dem rena så att man får tillbaka full kapacitet igen. Att utföra en regelbunden underhållsspolning minskar risken för stop och kostsamma översvämningar.

En mängd artiklar som slängs i WC-stolar och spolas ner hör inte hemma i avloppet. Tops, bindor/tamponger, bomullspads och andra hygienartiklar löser inte upp sig i vattnet och kan till slut orsaka stopp i ledningarna. Vid matlagning kan man förebygga genom att torka ur grytor och stekpannor med papper innan diskning eftersom det skonar avloppsrören men även diskmaskinen. Då och då kan det vara klokt att låta avloppen spolas rena med varmt vatten för att på så vis förebygga större problem som stopp och kostsamma översvämningar.

Kontakt

MOLINS SAXLIFTAR AB

Engelska vägen 8
393 56 Kalmar

Telefon: 0480-133 00
E-post: info@molins.se

Rör- och spoltjänster

Johnny Almén
Telefon: 0480-10 000
E-post: johnny@molins.se

Maskinuthyrning

Kontaktuppgifter

 

Molins Saxliftar AB 

 

Snabbkontakt

Om Molins i Kalmar

Behöver du bara hyra en maskin över dagen eller ska du etablera en hel arbetsplats, oavsett så erbjuder vi på Molins ett brett sortiment av driftsäkra, funktionella och några av marknadens bästa maskiner för uthyrning, såsom liftar, ställningar, lyfthjälpmedel och tunga transporter.

Följ oss på Sociala medier