Spoltjänster

Hetvattenspolning

Hetvattenspolning innebär att vi spolar rent med hett vatten och högt tryck. Det allra vanligaste är använda kallt vatten, där skiljer vi på Molins oss åt mot andra aktörer.  Vi har istället valt att använda oss av hett vatten då det är mer effektivt vid bortrensning av avlagringar och beläggningar som sitter fast i rören. Det varma vattnet i kombination med högt tryck gör att fettet smälter och spolas iväg. Regelbunden hetvattenspolning förlänger rörens livslängd avsevärt.

I behov av avloppsspolning i Kalmar med omnejd?

Ett första tecken på att en avloppsspolnings kan behövas är när vattnet inte rinner ner som det brukar i badrummet eller om det börjar bubbla i brunnarna. Undvik inte att ta tag i detta utan se till att göra någonting åt det direkt – det kommer att löna sig. Många ställer sig frågan när det är försent, hur ofta en avloppsspolning med högtryck borde göras. Enkelt sagt skulle vi på Molins säga att det alltid är bra att tänka steget före. Sätt det som en rutin och vänta inte till värsta skadan är skedd. Det kan nämligen bli både kostsamt och omständigt för de som bor i hushållet.

Utför regelbunden underhållsspolning – innan olyckan är framme

Se till att förebygga och boka in regelbunden underhållsspolning, helt klart en billig försäkring sett till de kostsamma konsekvenser som kan alstras. Med planerade underhållsspolningar via oss på Molins kan vi se till att hålla dina rör rena, fria från rost, fetter, slam och andra avlagringar. Att hålla rören i trim förebygger att rören går sönder, eller får akuta stopp och som kan ge ordentliga vattenskador. Skulle det bli aktuellt med försäljning av din fastighet kan ett välunderhållet rörsystem absolut höja fastighetens värde. En återkommande fråga vid husvisningar är om stammarna är bytta. Att då kunna visa upp ett dokument där det utförts regelbunden underhållsspolning kommer garanterat kunna hjälpa dig mycket i försäljningsprocessen.

Beläggningar och avlagringar ökar risken för rörproblem

Var det länge sedan en spolning genomfördes är risken stor att beläggningar och avlagringar fått fäste vilket medför ökad risk för problem. Vid upprepade stopp i avloppet och försämrad avrinning ökar också risken för översvämning. Så upplever du att avrinningen försämrats är en hetvattenspolning ett bra alternativ för att effektivt spola bort de beläggningar som orsakar problem. Även vid mindre symptom som kluckande avlopp och väldigt svag virvel kan behovet av en hetvattenspolning vara på sin plats.  I fastigheter med lägenheter utför vi även stamspolning där vi utgår ifrån uppsamlingsledningen för att sedan arbeta oss uppåt.

I branscher som t.ex. restaurang och industrier används med fördel hetvattenspolning då rören utsätts för mycket fett, olja och smuts. Vintertid kan hetvattenspolning också användas för att tina upp frusna vattenledningar men även till klottersanering vid behov.

Förebygg stopp i avloppet med rätt skötsel

Ibland kan det hamna saker i avloppet som inte hör hemma där och vilket kan leda till ett stopp. Då behövs det en spolbil eller som vi föredrar att kalla det, en kombibil. Dessa bilar kan både spola och suga vilket gör att vi oftast kan få bort stoppet. I avlopp fastnar det ständigt rester från tvål, hår och mat. Dessa beläggningar byggs på under tid och därför bör man underhålla rören med att spola dem rena så att man får tillbaka full kapacitet igen. Att utföra en regelbunden underhållsspolning minskar risken för stop och kostsamma översvämningar.

En mängd artiklar som slängs i WC-stolar och spolas ner hör inte hemma i avloppet. Tops, bindor/tamponger, bomullspads och andra hygienartiklar löser inte upp sig i vattnet och kan till slut orsaka stopp i ledningarna. Vid matlagning kan man förebygga genom att torka ur grytor och stekpannor med papper innan diskning eftersom det skonar avloppsrören men även diskmaskinen. Då och då kan det vara klokt att låta avloppen spolas rena med varmt vatten för att på så vis förebygga större problem som stopp och kostsamma översvämningar.

 

Kontakt

MOLINS SAXLIFTAR AB

Engelska vägen 8
393 56 Kalmar

Telefon: 0480-133 00
E-post: info@molins.se

Rör- och spoltjänster

Johnny Almén
Telefon: 0480-10 000
E-post: johnny@molins.se

Maskinuthyrning

Molins rekommendera företag

Kontaktuppgifter

 

Molins Saxliftar AB 

 

Snabbkontakt

11 + 5 =

Om Molins i Kalmar

Behöver du bara hyra en maskin över dagen eller ska du etablera en hel arbetsplats, oavsett så erbjuder vi på Molins ett brett sortiment av driftsäkra, funktionella och några av marknadens bästa maskiner för uthyrning, såsom liftar, ställningar, lyfthjälpmedel och tunga transporter.

Följ oss på Sociala medier